top of page

LA PLANTA DEL MES: Hortènsia

Les hortènsies (Hydrangea macrosphilla) són uns arbustos en flor molt coneguts, les seves fulles són caduques i el color de les seves flors molt variat: vermell, rosa, blanc, blau ...


Algunes espècies han arribat a assolir els 4 metres d'altura en el seu hàbitat natural, però estant en test no solen arribar al metre d'alçada. Són unes flors precioses que tenen una limitada vida d'interior però que quan a la primavera i estiu les treus al jardí li donen un aire meravellós.

Cures:

  • Llum i ubicació: necessiten abundant il·luminació o les seves fulles es tornaran grogues, però vés amb compte que els raigs del sol no li donin directament ja que es cremarien.

  • Temperatura: suporta molt bé tot tipus de temperatures, a l'hivern és capaç de sobreviure a prop dels 5 º C i estant en interior no hauria d'estar a més de 20 a l'estiu. A partir de febrer és convenient que la temperatura estigui a 15 º C perquè pugui florir amb més força.

  • Reg: cal mantenir-les ben regades, sobretot quan estan florint. A l'estiu gairebé a diari i és recomanable submergir el test en una galleda d'aigua un o dos cops per setmana, i a l'hivern n'hi haurà prou amb regar-la cada deu dies.

  • Observacions: tant la poda com el canvi de test s'han de fer després que floreixin, sobretot quan són petits. En un exemplar adult haurà prou amb canviar la terra de la part superior del test perquè torni a estar sana a la primavera següent.

El manteniment de les hortènsies no és difícil, però sí que és una planta que és molt més agraïda a la primavera i estiu quan està a l'exterior que la resta de l'any quan està en interior, ja que pateix més encara que no puguem percebre-ho.

El seu origen: Hydrangea significa "bevedora d'aigua". El nom de Hortensia es deu a la dama francesa del segle XVIII Hortense Lepante. Aquesta planta pertany a la família de les Saxifragàcies. Són plantes originàries d'Amèrica del Nord i Amèrica del Sud.


 

LA PLANTA DEL MES: Hortènsia


Las hortensias (Hydrangea macrosphilla) son unos arbustos en flor muy conocidos, sus hojas son caducas y el color de sus flores muy variado: rojo, rosa, blanco, azul... Algunas especies han llegado a alcanzar los 4 metros de altura en su hábitat natural, aunque estando en maceta no suelen llegar al metro de altura. Son unas flores preciosas que tienen una limitada vida de interior pero que cuando en primavera y verano las sacas al jardín le dan un aire maravilloso.


Cuidados:

  • Luz y ubicación: necesitan abundante iluminación o sus hojas se volverán amarillas, pero ten cuidado de que los rayos del sol no le den directamente ya que se quemarían.

  • Temperatura: soporta muy bien todo tipo de temperaturas, en invierno es capaz de sobrevivir cerca de los 5ºC y estando en interior no debería estar a más de 20 en verano. A partir de febrero es conveniente que la temperatura esté a 15ºC para que pueda florecer con más fuerza.

  • Riego: hay que mantenerlas bien regadas, sobre todo cuando están floreciendo. En verano casi a diario y es recomendable sumergir la maceta en un cubo de agua una o dos veces por semana, y en invierno bastará con regarla cada diez días.

  • Observaciones: tanto la poda como el cambio de maceta deben hacerse después de que florezcan, sobre todo cuando son de corta edad. En un ejemplar adulto será suficiente con cambiar la tierra de la parte superior de la maceta para que vuelva a estar sana a la primavera siguiente.

El mantenimiento de las hortensias no es difícil, pero sí es una planta que es mucho más agradecida en primavera y verano cuando está en el exterior que el resto del año cuando está en interior, ya que sufre más aunque no podamos percibirlo.

Su origen: Hydrangea significa "bebedora de agua". El nombre de Hortensia se debe a la dama francesa del Siglo XVIII Hortense Lepante. Esta planta pertenece a la familia de las Saxifragáceas. Son plantas originarias de América del Norte y América del Sur .


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page